Објављен нови Еразмус+ општи позив за 2017. годину

Објављен је нови Еразмус+ општи позив за предлоге пројеката за 2017. годину у којем се налазе рокови за све појединачне компоненте програма.

Захваљујући томе што су недавно започете припремне мере за пуноправно учешће Србије у програму, институције из Србије ће од овог конкурсног рока имати могућност ограниченог учешћа у неколико нових врста пројеката. Поред могућности које иначе има као партнерска земља региона Западног Балкана, за Србију су сада додатно доступни пројекти за:

• КА1 Мобилност за школе
• КА1 Мобилност у области стручног образовања и обука
• КА1 Мобилност у области образовања одраслих
• КА1 Мобилност младих
• КА2 Стратешка партнерства у области стручног образовања и обука

Преглед свих врста пројеката у којима Србија може да учествује, као и рокова у оквиру овог Конкурса, можете погледати овде.

Више детаља о правилима, и могућностима учешћа можете пронаћи у ажурираној верзији Еразмус+ Програмског водича за 2017. годину. Такође, ускоро се очекује објављивање Националног позива за пројекте за које се пријаве подносе Фондацији Темпус.

Он-лине пријавни формулари и пратећа документација су тренутно у изради и биће објављени у најкраћем року на сајтовима националних агенција (у случају децентрализованих акција) и Извршне агенције за образовање, аудиовизуелне садржаје и културу (ЕАЦЕА), док ће за пријаве које се подносе Фондацији Темпус бити више информација на сајту Фодације Темпус: www.erasmusplus.rs