Objavljen novi Erazmus+ opšti poziv za 2017. godinu

Objavljen je novi Erazmus+ opšti poziv za predloge projekata za 2017. godinu u kojem se nalaze rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Zahvaljujući tome što su nedavno započete pripremne mere za punopravno učešće Srbije u programu, institucije iz Srbije će od ovog konkursnog roka imati mogućnost ograničenog učešća u nekoliko novih vrsta projekata. Pored mogućnosti koje inače ima kao partnerska zemlja regiona Zapadnog Balkana, za Srbiju su sada dodatno dostupni projekti za:

• KA1 Mobilnost za škole
• KA1 Mobilnost u oblasti stručnog obrazovanja i obuka
• KA1 Mobilnost u oblasti obrazovanja odraslih
• KA1 Mobilnost mladih
• KA2 Strateška partnerstva u oblasti stručnog obrazovanja i obuka

Pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati ovde.

Više detalja o pravilima, i mogućnostima učešća možete pronaći u ažuriranoj verziji Erazmus+ Programskog vodiča za 2017. godinu. Takođe, uskoro se očekuje objavljivanje Nacionalnog poziva za projekte za koje se prijave podnose Fondaciji Tempus.

On-line prijavni formulari i prateća dokumentacija su trenutno u izradi i biće objavljeni u najkraćem roku na sajtovima nacionalnih agencija (u slučaju decentralizovanih akcija) i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelne sadržaje i kulturu (EACEA), dok će za prijave koje se podnose Fondaciji Tempus biti više informacija na sajtu Fodacije Tempus: www.erasmusplus.rs