Објављен позив и формулари за пoдношење пријава Еразмус+ пројекaтa у области спорта за 2019. годину

Извршна агенција Европске комисије (EACEA) је у оквиру Eразмус+ општег позива за 2019. годину објавила позив за подношење пријава Еразмус+ пројеката у области спорта за 2019. годину.

Детаљне информације, укључујући електронске формуларе за подношење пројектних пријава, смернице за потенцијалне подносиоце, одговоре на често постављана питања, документацију коју је неопходно приложити и слично, налазе се на званичном сајту Извршне агенције. Рок за подношење пројеката је 4. април 2019. године у подне.

Организације и институције из Србије активне у области спорта од актуелног позива могу да буду подносиоци пријава (координатори) у све три врсте Еразмус+ пројеката у области спорта: колаборативна партнерства, мала колаборативна партнерства, Непрофитни европски спортски догађаји. Такође, организације из Србије могу учествовати у свим пројектима као партнери организацијама из других Еразмус+ програмских земаља (све земље Европске уније, Турска, Македонија, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн).

Подсећамо да је за приступ формуларима неопходан EU login налог, а за попуњавање пројектних пријава регистрован PIC број организације подносиоца и свих партнера на пројекту.