Одобрени КА2 Пројекти изградње капацитета у високом образовању

У оквиру КА2 позива за Пројекте изградње капацитета у високом образовању објављеног 2017. године, за финансирање је одобрено 147 пројеката из целе Европе. Одобрено је укупно 19 пројеката у којима учествују високошколске установе из Западног Балкана, док у чак 12 пројеката учествују високошколске установе из Србије. Установе из Србије су координатори 8 пројеката.

Одобрени пројекти у којима учествују високошколске установе из Србије бавиће се развојем нових студијских програма из области пољопривреде, саобраћаја, природних наука, као и изградњом капацитета наставног особља, промоцијом предузетништва у области уметности, итд. Ови пројекти имају за циљ да помогну изградњу и развој капацитета у високом образовању на институционалном и системском нивоу како у Србији, тако и у другим земљама Западног Балкана које учествују у овим пројектима.

Списак пројеката у којима учествују високошколске установе из Србије можете пронаћи на нашој страници са одобреним пројектима.

Целокупан списак пројеката који су одобрени за финансирање у овом позиву за Еразмус+ пројекте изградње капацитета у високом образовању можете пронаћи на сајту Извршне агенције (EACEA).