KA2 – Пројекти изградње капацитета у високом образовању

Важно обавештење о активностима Фондације Темпус

 

Овде можете пронаћи информације везане за одобрене пројекте изградње капацитета у високом образовању.

Резултати конкурса

Праћење пројеката

Праћење или мониторинг пројеката је један од кључних елемената менаџмента програма Еразмус+ и важан је како за пројекте који се сусрећу са изазовима, тако и за оне у којима се све одвија по плану и са успехом. Од промене статуса Србије у програмску земљу, 2019. године, Фондација Темпус више није надлежна за праћење, односно мониторинг пројеката изградње капацитета у високом образовању. За праћење учешћа институција из Србије, као и институција из других програмских земаља на овим пројектима, надлежна је Извршна агенција Европске комисије у Бриселу (ЕАЦЕА).  

Координативни састанци

У пероду од 2015. до 2018. године, када је Србија имала статус партнерске земље, Фондација Темпус је организовала координативне састанке за текуће пројекте изградње капацитета у високом образовању. Ови састанци су служили да се пројектни тимови који су добили пројекат ближе упознају са практичном применом правила програма, процесом праћења пројеката које спроводи Фондација као и процедурама извештавања. Извештаје са четири координативна састанка одржана у периоду од 2015. до 2018. године можете погледати овде.

Правила и упутства за ширење информација о пројектним резултатима

Европска комисија указује на то да је важно обратити пажњу на ширење информација о резултатима пројекта. Корисне информације о томе како да се организује дисеминација пројекта могу се наћи на: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/

Питања и одговори о ослобађању од ПДВ-а

Често постављана питања и одговоре који су везани за ослобађање од ПДВ-а можете пронаћи овде.

Последње модификовано: August 14, 2020Публикације: