Одржан координативни састанак за представнике високошколских институција које учествују у реализацији пројеката

У Беораду је 05. маја 2017. године одржан други координативни састанак посвећен реализацији текућих пројеката за изградњу капацитета у високом образовању (CBHE). Скуп је отворен уводним излагањима представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), проф. др Весне Мандић и управитеља Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије у Србији, Марије Филиповић-Ожеговић. Састанку су присуствовали представници свих служби високошколских установа које учествују у реализацији текућих пројеката.

На састанку је било речи о значају текућих пројеката за процесе реформи високог образовања, али и о техничким и финансијским аспектима њихове реализације. Дискусији са учесницима су претходиле презентације везане за реализацију пројеката, a истакнуте су и најважније информације и препоруке које се тичу релевантне документације, типова и начина правдања трошкова, праћења и мониторинг пројеката.

Током састанка се такође говорило о смерницама за израду извештаја о напретку CBHE пројеката, те о правилима Еразмус+ програма по питању ширења и коришћења пројектних резултата.
Све презентације са састанка можете погледати ОВДЕ