Одржан тренинг о предузетништву „Инспириши, оснажи-подршком до самозапослења“

Фондација Темпус је у периоду од 08.-10. маја 2018. године одржала тродневни тренинг на тему предузетништва, у Еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима.

Тренингу су присуствовали представници организација и институција које се баве развијањем и подршком младима у области предузетништва, али и они који тек планирају да се баве овом темом.

Основна намена тренинга била је да приближи концепт предузетништва и упозна учеснике са првим корацима који су неопходни при покретању предузетничке идеје. Учесници су упознати и са основним алатима и методама који су потребни за подстицање младих приликом покретања сопственог посла. Научене методе могу да примене при изради бизнис плана, у потрази за изворима финансирања и упознавању са правним формама.

Учесници су истакли да су након тренинга спремни да на најбољи начин одговоре на потребе и захтеве младих и помогну им у развоју њихових идеја. Тренинг им је пружио додатну мотивацију и инспирацију да у будућности помогну што већем броју младих који се одлучују на храбар корак уласка у свет предузетништва.

Тренинг су спровели чланови тренерског тима Фондације Темпус, Марија Фармер и Игор Јездимировић.