Одржан тренинг о припреми и реализацији међународних омладинских размена

Двадесет представника омладинских организација и организација које се баве младима, канцеларија за младе, основних и средњих школа и других институција из целе Србије учествовало је на четвородневном тренингу о припреми и спровођењу међународних омладинских размена у оквиру програма Еразмус+: Млади у акцији. Догађај је организовала Фондација Темпус од 5. до 8. јуна 2018. године у Еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима.

Најважнији циљеви тренинга били су повећање броја поднетих пројеката омладинских размена и унапређење квалитета реализације одобрених пројеката из ове области кроз развој компетенци (знања, вештина и ставова) кључних актера укључених у процес писања пројеката, осмишљавања програма и њихове реализације.

У тренингу су учествовале организације и институције са различитим искуством – од оних које планирају да по први пут развију пројекте омладинских размена, до оних чији су пројекти омладинских размена недавно добили финансијску подршку за спровођење у предстојећем периоду. Заједнички став полазника након четири дана интензивног рада је да им је обука у значајној мери приближила све аспекте припреме и реализације Еразмус+ омладинских размена, омогућивши им међусобно умрежавање и потенцијална партнерства на пројектима у оквиру Еразмус+ прорама али и шире.

Тренинг су спровели Дејана Балтес и Домагој Ковачић, чланови тренерског тима Фондације Темпус. Тренинг је развио тренерски тим Групе „Хајде да…“ која је обављала улогу Контакт тачке за програме МЛАДИ, Млади у акцији и Еразмус+: Млади у акцији, у периоду од 2005. до 2017. године, након чега је исти уступљен Фондацији Темпус.

 

Фотографије са тренинга можете погледати на нашој Фејсбук страници.