Одржан Youth2Business догађај за Еразмус Мундус алумнисте ,,Са привредом на ти: млади и посао”

Дана 10. марта 2015. године одржан је Youth2Business догађај за Еразмус Мундус алумнисте и стипендисте Фонда за младе таленте Републике Србије – ,,Са привредом на ти: млади и посао” у просторијама Impact Hub-aу Београду, a у организацији Фондације Темпус, Центра за каријерно вођење и саветовање младих талената Фонда за младе таленте Републике Србије и Алумни асоцијације Еразмус Мундус студената.

На догађају је око 60 алумниста Еразмус Мундус програма и стипендиста Фонда за младе таленте имало прилику да се повеже са лидерима успешних компанија, да кроз рад у малим групама из прве руке сазна која су знања и вештине потребне за успех у савременом пословном окружењу, да се представи потенцијалним послодавцима и чује више о појединачним искуствима успешних људи и успешним пословним подухватима у Србији. Било је присутно укупно седам представника успешних компанија: Маријана Павловић, HR менаџер, KPMG; Јелена Шрибар, извршна директорка дирекције људских ресурса, Societe Generale; Душан Стојаковић, координатор за корпоративни маркетинг и одрживи развој, Хемофрам; Ивана Карановић, Head of Training & Knowledge Management, Адвокатска канцеларија Карановић и Николић; Ана Фиртел, извршна директорка, Савет страних инвеститора; Иван Чакаревић, Head of Business Development & Sales, Eagle hills – Belgrade Waterfront; Марко Миланковић, менаџер за комуникацију, Neltгрупа. Уз њих су саговорнице биле и три алумнисткиње Еразмус Мундус програма: Милица Илинчић, ЕМ заједнички мастер програми, Дуња Павловић и Софија Петровић, JoinEU-SEE мрежа за размену. Сваки од алумниста/стипендиста је имао прилику да у панелима од по пола сата и у групи од око десет учесника разговара са укупно четворо од наведених представника компанија и алумниста ЕМ програма по свом избору.

На отварању догађаја учеснике су поздравили Ненад Боровчанин, државни секретар Министарства омладине и спорта, Марко Банковић, координатор групе за каријерно вођење и мобилност Euroguidance центра и Фондације Темпус – Еразмус+ канцеларије за Србију и Милорад Бјелетић, извршни директор Београдске отворене школе.

DSC_0461

DSC_0454