Održan Youth2Business događaj za Erazmus Mundus alumniste ,,Sa privredom na ti: mladi i posao”

Dana 10. marta 2015. godine održan je Youth2Business događaj za Erazmus Mundus alumniste i stipendiste Fonda za mlade talente Republike Srbije – ,,Sa privredom na ti: mladi i posao” u prostorijama Impact Hub-au Beogradu, a u organizaciji Fondacije Tempus, Centra za karijerno vođenje i savetovanje mladih talenata Fonda za mlade talente Republike Srbije i Alumni asocijacije Erazmus Mundus studenata.

Na događaju je oko 60 alumnista Erazmus Mundus programa i stipendista Fonda za mlade talente imalo priliku da se poveže sa liderima uspešnih kompanija, da kroz rad u malim grupama iz prve ruke sazna koja su znanja i veštine potrebne za uspeh u savremenom poslovnom okruženju, da se predstavi potencijalnim poslodavcima i čuje više o pojedinačnim iskustvima uspešnih ljudi i uspešnim poslovnim poduhvatima u Srbiji. Bilo je prisutno ukupno sedam predstavnika uspešnih kompanija: Marijana Pavlović, HR menadžer, KPMG; Jelena Šribar, izvršna direktorka direkcije ljudskih resursa, Societe Generale; Dušan Stojaković, koordinator za korporativni marketing i održivi razvoj, Hemofram; Ivana Karanović, Head of Training & Knowledge Management, Advokatska kancelarija Karanović i Nikolić; Ana Firtel, izvršna direktorka, Savet stranih investitora; Ivan Čakarević, Head of Business Development & Sales, Eagle hills – Belgrade Waterfront; Marko Milanković, menadžer za komunikaciju, Neltgrupa. Uz njih su sagovornice bile i tri alumnistkinje Erazmus Mundus programa: Milica Ilinčić, EM zajednički master programi, Dunja Pavlović i Sofija Petrović, JoinEU-SEE mreža za razmenu. Svaki od alumnista/stipendista je imao priliku da u panelima od po pola sata i u grupi od oko deset učesnika razgovara sa ukupno četvoro od navedenih predstavnika kompanija i alumnista EM programa po svom izboru.

Na otvaranju događaja učesnike su pozdravili Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Marko Banković, koordinator grupe za karijerno vođenje i mobilnost Euroguidance centra i Fondacije Tempus – Erazmus+ kancelarije za Srbiju i Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole.

DSC_0461

DSC_0454