Одржана конференција о социјалној димензији високог образовања

Тим стручњака за реформу високог образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја (HERE тим) у сарадњи са Фондацијом Темпус – Еразмус+ канцеларијом у Србији организовао је конференцију под називом „Social Dimension of Higher Education: Increasing Diversity by Providing Structured and Effective Support to HE Students”. Конференција је била одржана 31.5.2018. у хотелу 88 Rooms у Београду.
На скупу је учествовало скоро 80 представника академске заједнице, руководилаца и наставног особља државних и приватних високошколских установа, представника студентских и невладиних организација, као и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 

Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, окупљене је поздравила госпођа Татјана Цветковски, док се испред HERE тима скупу обратио господин Вукашин Гроздић.
Мартин Унгер је представио социјалну димензију у високом образовању у светлу Болоњског процеса као и резултате ЕУРОСТУДЕНТ истраживања. Мирко Савић је истакао значај социјалне димензије у контексту високог образовања у Србији, док је Драган Станојевић представио резултате ЕУРОСТУДЕНТ истраживања у Србији. Слободан Цвејић је говорио о развоју институционалних капацитета из ове области на високошколским установама у Србији. Коначно, о развоју социјалне димензије на високошколским установама у Шведској говорио је Никлас Нанског.

Снимак целе конференције можете погледати на нашем YouTube каналу.

Презентације говорника можете да погледате у наставку:
2. ”EUROSTUDENT VI” – Мартин Унгер;
3. ”EUROSTUDENT 2017” – Драган Станојевић;
4. ”Social Dimension in the Republic of Serbia” – проф. др Мирко Савић;