Oдржана национална eTwinning конференција

Фондација Темпус организовала је националну eTwinning конференцију у среду, 23. новембра 2016. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Нишу. Преко 100 учесника из читаве земље је имало прилику да се информише о eTwinningu као инструменту подршке за интерактивну наставу, као и да се упознају са примерима добре праксе учешћа у eTwinning-у из Италије и Србије.

На конференцији су проглашени добитници европске ознаке квалитета за пројекте, коју додељује eTwinning централна служба за подршку, са седиштем у Бриселу. Укупно 35 наставника основних и средњих стручних школа, васпитача, учитеља, наставника ШОСО и стручних сарадника из Србије добило је ову ознаку за укупно 54 пројекта.

– Ове награде представљају признање нашим наставницима и њиховом личном труду и ентузијазму , с обзиром на то да се ради о ангажовању које нема финансијску подршку – рекла је, између осталог Марија Филиповић Ожеговић, управитељ Фондације Темпус.

Учеснике и учеснице је поздравила и Марина Костић, начелница Управе за образовање Града Ниша, која је истакла важност информационо-комуникационих технологија у образовању и нагласила да град Ниш даје пуну подршку оваквим пројектима и активностима.

Осим европске, наставници са eTwinning портала добијају и националне ознаке за квалитет за своје пројекте, а ове године било је укупно 64 пројекта које је осмислило 40 наставника и наставница из Србије. Фондација Темпус је овом приликом уручила пригодне поклоне свим награђенима.

Листу свих награђених пројеката можете погледате овде.

Снимак конференције можете погледати на нашем YouTube каналу.