Одржани eTwinning акредитовани семинари у школској 2016/2017 години

eTwinning национални тим за подршку је у периоду од 1. септембра до 30. децембра 2016. године организовао пет акредитованих семинара у различитим градовима у Србији. Догађајима је присуствовало преко 140 заинтересованих учитеља, наставника и стручних сарадника у основним и средњим школама, као и васпитача у предшколским установама, а семинари су били посвећени како почетницима, тако и искусним еТвинерима.

Семинар ,,eTwinning за почетнике – први кораци” је акредитован за школску 2016/2017 и 2017/2018 годину, под редним бројем 373 у каталогу програма сталног стручног усавршавања, и носиo je 8 бодова стручног усавршавања. Циљ програма је био подизање нивоа дигиталних компетенција запослених у образовно-васпитним установама који раде са децом предшколског и школског узраста, унапређење квалитета наставе кроз коришћење ИКТ алата у раду са ученицима и децом, као и унапређење међупредметних компетенција код ученика. Семинар је био намењен наставницима који немају пуно искуства са eTwinning порталом. Учесници су оспособљени да користе eTwinning портал и алате који се на њему налазе. Семинар ,,eTwinning за почетнике – први кораци” одржан је у Техничкој школи у Лозници 30. септембра, у ОШ ,,Свети Сава” у Београду 21. октобра, у Електротехничкој школи ,,Земун” 3. децембра и у ОШ ,,Јован Јовановић Змај” у Сремској Митровици 17. децембра.

Семинар ,,Ка квалитетним eTwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТа у настави” је акредитован за школску 2016/2017 и 2017/2018 годину, под редним бројем 393 у каталогу програма сталног стручног усавршавања, и носио је 8 бодова стручног усавршавања. Циљ програма је био унапређење квалитета постојећих еТвининг пројеката у циљу бољег коришћења ИКТа у настави, као и јачање дигиталних и језичких компетенција наставника/васпитача и ученика. Семинар је био намењен наставницима који имају искуства са eTwinning порталом. Учесници семинара су бити регистровани и активни чланови eTwinning портала. Семинар ,,Ка квалитетним eTwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТа у настави” одржан је у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, 14. октобра 2106. године.

eTwinning национални тим за подршку ће и у наредном периоду наставити са организовањем акредитованих семинара. За све додатне информације, можете нас контактирати путем телефона 011 33 42 430, 3342 432, или путем мејла etwinning@tempus.ac.rs