Održani eTwinning akreditovani seminari u školskoj 2016/2017 godini

eTwinning nacionalni tim za podršku je u periodu od 1. septembra do 30. decembra 2016. godine organizovao pet akreditovanih seminara u različitim gradovima u Srbiji. Događajima je prisustvovalo preko 140 zainteresovanih učitelja, nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama, kao i vaspitača u predškolskim ustanovama, a seminari su bili posvećeni kako početnicima, tako i iskusnim eTvinerima.

Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” je akreditovan za školsku 2016/2017 i 2017/2018 godinu, pod rednim brojem 373 u katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja, i nosio je 8 bodova stručnog usavršavanja. Cilj programa je bio podizanje nivoa digitalnih kompetencija zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama koji rade sa decom predškolskog i školskog uzrasta, unapređenje kvaliteta nastave kroz korišćenje IKT alata u radu sa učenicima i decom, kao i unapređenje međupredmetnih kompetencija kod učenika. Seminar je bio namenjen nastavnicima koji nemaju puno iskustva sa eTwinning portalom. Učesnici su osposobljeni da koriste eTwinning portal i alate koji se na njemu nalaze. Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” održan je u Tehničkoj školi u Loznici 30. septembra, u OŠ ,,Sveti Sava” u Beogradu 21. oktobra, u Elektrotehničkoj školi ,,Zemun” 3. decembra i u OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici 17. decembra.

Seminar ,,Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKTa u nastavi” je akreditovan za školsku 2016/2017 i 2017/2018 godinu, pod rednim brojem 393 u katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja, i nosio je 8 bodova stručnog usavršavanja. Cilj programa je bio unapređenje kvaliteta postojećih eTvining projekata u cilju boljeg korišćenja IKTa u nastavi, kao i jačanje digitalnih i jezičkih kompetencija nastavnika/vaspitača i učenika. Seminar je bio namenjen nastavnicima koji imaju iskustva sa eTwinning portalom. Učesnici seminara su biti registrovani i aktivni članovi eTwinning portala. Seminar ,,Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKTa u nastavi” održan je u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, 14. oktobra 2106. godine.

eTwinning nacionalni tim za podršku će i u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem akreditovanih seminara. Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem telefona 011 33 42 430, 3342 432, ili putem mejla etwinning@tempus.ac.rs