Одржани Национални Еразмус+ информативни дани

Фондација Темпус организовала је три национална информативна дана посвећена новом конкурсу у оквиру Еразмус+ програма.

Информативни дан о могућностима за младе одржан је у уторак 31.10. 2017 у Београду, а скуп је отворила Снежана Клашња, помоћник министра за омладину и спорт.

Информативни дан је окупио представнике организација и институција које се баве младима, који су имали прилике да се упознају са мoгућностима за подношење пројеката у оквиру омладинске компоненте програма Еразмус+. Представљене су нове могућности за организације и институције у Србији у оквиру Кључне активности 1 – Мобилност младих и омладинских радника, као и Кључне активности 2 – Стратешка партнерства у области младих. Поред тога, присутни представници организација су имали прилике да се упознају и са новим, шестим по реду, позивом за подношење пројеката у оквиру Кључне активности 2 – Изградња капацитета у области младих.

Информативни дан о могућностима за високо образовање одржан је у четвртак 02.11. 2017 у Београду, а скуп је отворила др Весна Мандић, помоћник министра просвете за развој и високо образовањe, која је истакла да је, између осталог, приметан пораст броја страних студената на универзитетима у Србији, па је потребно ојачати сервисе на нивоу ректората.

Ректор Београдског универзитета др Владимир Бумбаширевић је нагласио да је мобилност запослених преко Еразмус+ програма допринело квалитету универзитета у Србији, док је управитељ Фондације Темпус Марија Филиповић Ожеговић указала на то да је овај конкурсни рок прекретница Србије на путу ка пуноправном чланству у Еразмус+ програму.

Присутни су могли да се упознају и са новом могућношћу за високошколске установе, који ће од овог конкурсног рока моћи да буду координатори пројеката стратешких партнерстава у оквиру Националног позива.

Информативни дан о могућностима за опште, стручно и образовање одраслих одржан је у петак 03.11. 2017 у Београду, а скуп је отворила Гордана Косановић, саветник министра просвете, науке и технолошког развоја која је обавестила присутне да је један од приоритета министарства подизање нивоа дигиталних компетенција наставника. Учесници су могли и да сазнају све о новој могућности за школе и установе које се баве образовањем одраслих, а то је да од овог конкурсног рока могу да буду координатори пројеката стратешких партнерстава у оквиру Националног позива.

Снимке са сва три инфо дана можете погледати на нашем You Tube каналу.

Презентације са Инфо дана

171031 Tempus Metropol 066171102 TEMPUS Rektorat 17171103 TEMPUS Metropol 49171102 TEMPUS Rektorat 01

Фондација Темпус ће током новембра 2017 године организовати Информативне дане у шест градова у Србији.