Održani Nacionalni Erazmus+ informativni dani

Fondacija Tempus organizovala je tri nacionalna informativna dana posvećena novom konkursu u okviru Erazmus+ programa.

Informativni dan o mogućnostima za mlade održan je u utorak 31.10. 2017 u Beogradu, a skup je otvorila Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za omladinu i sport.

Informativni dan je okupio predstavnike organizacija i institucija koje se bave mladima, koji su imali prilike da se upoznaju sa mogućnostima za podnošenje projekata u okviru omladinske komponente programa Erazmus+. Predstavljene su nove mogućnosti za organizacije i institucije u Srbiji u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost mladih i omladinskih radnika, kao i Ključne aktivnosti 2 – Strateška partnerstva u oblasti mladih. Pored toga, prisutni predstavnici organizacija su imali prilike da se upoznaju i sa novim, šestim po redu, pozivom za podnošenje projekata u okviru Ključne aktivnosti 2 – Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih.

Informativni dan o mogućnostima za visoko obrazovanje održan je u četvrtak 02.11. 2017 u Beogradu, a skup je otvorila dr Vesna Mandić, pomoćnik ministra prosvete za razvoj i visoko obrazovanje, koja je istakla da je, između ostalog, primetan porast broja stranih studenata na univerzitetima u Srbiji, pa je potrebno ojačati servise na nivou rektorata.

Rektor Beogradskog univerziteta dr Vladimir Bumbaširević je naglasio da je mobilnost zaposlenih preko Erazmus+ programa doprinelo kvalitetu univerziteta u Srbiji, dok je upravitelj Fondacije Tempus Marija Filipović Ožegović ukazala na to da je ovaj konkursni rok prekretnica Srbije na putu ka punopravnom članstvu u Erazmus+ programu.

Prisutni su mogli da se upoznaju i sa novom mogućnošću za visokoškolske ustanove, koji će od ovog konkursnog roka moći da budu koordinatori projekata strateških partnerstava u okviru Nacionalnog poziva.

Informativni dan o mogućnostima za opšte, stručno i obrazovanje odraslih održan je u petak 03.11. 2017 u Beogradu, a skup je otvorila Gordana Kosanović, savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koja je obavestila prisutne da je jedan od prioriteta ministarstva podizanje nivoa digitalnih kompetencija nastavnika. Učesnici su mogli i da saznaju sve o novoj mogućnosti za škole i ustanove koje se bave obrazovanjem odraslih, a to je da od ovog konkursnog roka mogu da budu koordinatori projekata strateških partnerstava u okviru Nacionalnog poziva.

Snimke sa sva tri info dana možete pogledati na našem You Tube kanalu.

Prezentacije sa Info dana

171031 Tempus Metropol 066171102 TEMPUS Rektorat 17171103 TEMPUS Metropol 49171102 TEMPUS Rektorat 01

Fondacija Tempus će tokom novembra 2017 godine organizovati Informativne dane u šest gradova u Srbiji.