Одржани Национални Еразмус+ информативни дани

Фондација Темпус организовала је Националне информативне дане посвећене новом конкурсу у оквиру Еразмус+ програма.

Национални информативни дан о могућностима за високо образовање одржан је у среду 26.10. 2016 у Ректорату Универзитета у Београду, док су у четвртак, 27.10. 2016, присутнима у Палати „Србија“ представљене могућности за опште, стручно и образовање одраслих.

Отварајући Инфо дан посвећен високом образовању, др Весна Мандић, помоћница министра просвете за развој и високо образовање, истакла је да се у Акционом плану министарства највећи број акција тиче управо високог образовања и позвала институције које се буду пријављивале у овом конкурсном року, да своје пројектне идеје ускладе са акционим планом Стратегије развоја образовања Републике Србије. Као приоритете, др Мандић је навела иновације, ИТ технологије, образовање наставника, запошљивост дипломираних студената и предузетништво.

Представник Извршне агенције за образовање, аудиовизуелне садржаје и културу (EACEA) Франко Бурђо, нагласио је да је Србија јак и стабилан партнер у Еразмус+ програму и додао да образовне политике ЕУ иду корак уз корак са стратегијама националних држава, чиме се остварују додатни успеси.

Управитељ Фондације Темпус Марија Филиповић Ожеговић захвалила се представницима високошколских установа на досадашњим успесима у спровођењу пројеката и истакла да је управо њихов квалитетан рад један од битних разлога због којих је Србија повукла изузетно много средстава из фондова ЕУ намењених високом образовању.

Oтварајући Инфо дан посвећен општем, стручном и образовању одраслих, државна секретарка у Mинистарству просвете, науке и технолошког развоjа Гордана Предић је нагласила да овогодишњи конкурсни рок представља значаjан помак у односу на претходне године, jер jе Србиjа, захваљаjући залагањима министарства и Владе Србиjе започела припремне мере за пуноправно учешће у програму.

Током Националних инфо дана, присутнима су представљене могућости за предшколске, школске, високошколске, као и установе за образовање одраслих, као и циљеви пројеката, услови за пријављивање и критеријуми за одобравање пројеката, правила финансирања и ресурси који могу бити корисни приликом припреме пријаве и проналажења партнера.

Фондација Темпус ће током новембра 2016. године организовати Информативне дане у десет градова широм Србије.

Презентације са Инфо дана можете преузети са следећих линкова:

 

1.    Србија у програму Еразмус+ – Марија Филиповић Ожеговић, Фондација Темпус

2.    Кредитна мобилност– Немања Драгићевић, Фондација Темпус

3.   Жан Моне – Нина Стојановић, Фондација Темпус

4.   Заједнички мастер програми – Ивана Живадиновић, Фондација Темпус

5.   CEEPUS – Милош Петровић, Фондација Темпус