Омладински радници

У оквиру програма Еразмус+ омладински радник (Youth worker) јесте запослена особа или волонтер укључен у неформално учење, који подржава младе у њиховом личном социо-педагошком и професионалном развоју.

Омладински радници из Србије имају могућност учешћа у међународним активностима, путем којих могу да унапреде постојеће и развију нове компетенције (знања, вештине и ставове). Пројекти омогућавају професионално усавршавање омладинских радника кроз међународне семинаре, тренинге, догађаје за успостављање контаката и сарадње, студијске посете, праћења рада организације из иностранства и других активности.

Активности могу бити реализоване у оквиру Кључне активности 1 – Мобилност омладинских радника, као и Кључне активности 2 – Изградња капацитета у области младих и Стратешка партнерства у области младих.

На овим активностима могу учествовати омладински радници са навршених 18 година, док не постоји горња старосна граница за учешће.

Више информација о актуелној понуди тренинга за учеснике из Србије можете пронаћи у Европском календару тренинга и на сајту Фондације Темпус на страни посвећеној ТЦА активностима на линку овде.

Поред учешћа на пројектима, омладински радници се могу регистровати у Бази тренера који раде са младима. Омладински радници који су учествовали у реализацији најмање три међународне обуке/тренинга у области младих могу се регистровати на порталу „Trainers Online for Youth – TOY“, и тако омогућити организаторима оваквих активности да их пронађу и ангажују на својим активностима.

Последње модификовано: November 7, 2019Публикације: