Onlajn seminar za stvaranje partnerstva na temu osnaživanja osoba sa niskim stepenom obrazovanja

Glavni cilj ovog onlajn seminara koji se održava 10-12. novembra 2020. godine jeste pružanje prilike za stvaranje partnerstava i osmišljavanje projekata za novi ciklus Erazmus+ programa osobama i organizacijama koje se bave obrazovanjem odraslih. Posebna pažnja biće posvećena osnaživanju odraslih osoba sa niskim stepenom obrazovanja i njihovom uključivanju u programe namenjene razvoju relevantnih veština.

Nakon ovog seminara, učesnici će moći da:

  • prepoznaju potrebe ove ciljne grupe,
  • osmisle načine da direktno osnaže i podrže ovu ciljnu grupu u obrazovanju i na tržištu rada,
  • razmene dobre prakse u ovoj oblasti,
  • stvore partnerstva i dobiju ideje za projekte saradnje.

Učešće u seminaru je besplatno.
Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave za učešće popunjavanjem registracionog formulara na Salto platformi najkasnije do 18. oktobra do kraja dana.

Pre same prijave za događaj, neophodno je napraviti nalog na platformi. Čim pristupite stranici događaja, pojaviće se prozor u kom treba navesti državu i sektor (u ovom slučaju Serbia i Adult Education) nakon čega se otvara stranica događaja. Sa desne strane nalazi se prostor za logovanje, klikom na dugme Register now započinjete proces pravljenja naloga i unosite korisničko ime, šifru i lične podatke. Nakon otvaranja naloga, na stranici događaja u odeljku Partners and Participants, klikom na Apply pristupa se registracionom formularu u kom se od kandidata traži da ukratko opišu svoje dosadašnje profesionalno iskustvo i očekivanja od učešća u ovom događaju.

Broj mogućih učesnika iz Srbije je  ograničen. Zainteresovani za učešće na seminaru se mogu prijaviti isključivo putem registracionog formulara. Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.