Посета европског комесара за образовање, културу, младе и спорт Србији

Комесар Тибор Наврачич, надлежан за образовање, културу, младе и спорт, боравиће у посети Београду у понедељак, 13. јула, током које ће се састати са министрима и представницима цивилног друштва, обићи неколико пројеката које је финансирала ЕУ и присуствовати културним манифестацијама.

Током боравка у Београду, комесар Наврачич ће разговарати са учесницима пројеката реализованих средствима ЕУ у области образовања. Заједно са проф. др Владимиром Бумбаширевићем, ректором Универзитета у Београду, комесар ће посетити зграду Ректората Универзитета у Београду, реновирану кроз пројекат ЕУ ХЕТИП који је подржао модернизацију инфраструктуре на универзитетима у Србији.

Заједно са проф. др Александром Вранеш, деканицом Филолошког факултета, посетиће Филолошки факултет у Београду на ком је инсталирана нова опрема за симултано превођење, финансирана кроз пројекат ЕУ Темпус РЕФЛЕСС који је подржао унапређење наставе језика и конференцијског превођења у Србији.

Наврачич ће такође имати прилику да се упозна са наставницима из Србије који учествују у интернет платформи еТwиннинг која повезује наставнике и васпитаче из целе Европе.