Poseta evropskog komesara za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Srbiji

Komesar Tibor Navračič, nadležan za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, boraviće u poseti Beogradu u ponedeljak, 13. jula, tokom koje će se sastati sa ministrima i predstavnicima civilnog društva, obići nekoliko projekata koje je finansirala EU i prisustvovati kulturnim manifestacijama.

Tokom boravka u Beogradu, komesar Navračič će razgovarati sa učesnicima projekata realizovanih sredstvima EU u oblasti obrazovanja. Zajedno sa prof. dr Vladimirom Bumbaširevićem, rektorom Univerziteta u Beogradu, komesar će posetiti zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu, renoviranu kroz projekat EU HETIP koji je podržao modernizaciju infrastrukture na univerzitetima u Srbiji.

Zajedno sa prof. dr Aleksandrom Vraneš, dekanicom Filološkog fakulteta, posetiće Filološki fakultet u Beogradu na kom je instalirana nova oprema za simultano prevođenje, finansirana kroz projekat EU Tempus REFLESS koji je podržao unapređenje nastave jezika i konferencijskog prevođenja u Srbiji.

Navračič će takođe imati priliku da se upozna sa nastavnicima iz Srbije koji učestvuju u internet platformi eTwinning koja povezuje nastavnike i vaspitače iz cele Evrope.