Позив за учествовање на eTwinning семинару у Литванији

Обавештавамо Вас да еТwinning Национални тим за подршку у Литванији организује мултилатерални еТwinning семинар на тему „Настава кроз игру као део школског плана и програма“, у периоду од 8. до 11. јуна 2016. године у Вилњусу, Литванија. Семинар је намењен наставницима средњих школа који раде са децом узраста од 14 до 19 година.

eTwinning-Logo_CMYK

еТwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ еТwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школама и предшколским установама у спровођењу заједничких пројеката.

На овом семинару је омогућено учешће једног наставника из Републике Србије. Национални тим за подршку у Републици Србији позива све заинтересоване наставнике, који раде са децом наведеног узраста да се пријаве за учешће.

Заинтересовани кандидати треба да испуне следеће услове за пријављивање:
•    да раде у средњој школи у Републици Србији са децом узраста од 14 до 19 година;
•    да су регистровани на еТwinning порталу;
•    да учествују на барем једном европском еТwinning пројекту;
•    да добро говоре енглески језик (семинар се организује на енглеском језику);

Поред испуњавања горе наведених услова, приликом одабира учесника, предност ће се дати кандидатима који до сада нису учествовали на еТwinning семинарима и радионицама у иностранству, као и наставницима који свој предмет обрађују кроз пројектно оријентисану наставу.

Кандидати треба да доставе основне информације о свом раду, тј. на који начин је организован рад са децом и како се имплеметирају пројекти у наставни план и програм. Такође је потребно Националном тиму за подршку доставити и информације о начину  примене еТwinning пројеката у спровођењу наставе.

Материјале нам можете послати на следеће начине:
1. „Позивањем” Националног тима за подршку да види одређене странице Twinspace дела пројекта;
2. Слањем докумената на емаил konkursi@tempus.ac.rs са назнаком: документација за учествовање на семинару: „Настава кроз игру као део школског плана и програма“
Уколико је документ већи од 5 MB, молимо Вас да нам у емаил-у пошаљете линк за преузимање докумената.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор, на основу целокупне пријаве, биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Skype-а.
Коначну одлуку о одабиру учесника еТwinning Национални тим за подршку у Републици Србији ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде .
Рок за пријаву је до среде, 18. маја 2016. године, 23:59 часова.

О исходу пријаве ће, путем емаил-а, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.
По повратку са семинара учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја 2016. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и тсл., треба да достави на емаил etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:
1.    еТwinning Национални тим за подршку у Републици Србији сноси трошкове превоза и смештаја за одабраног кандидата, који подразумевају:
•    повратну авионску карту Београд-Вилњус;
•    смештај у хотелу;
еТwinning Национални тим за подршку ће одабраним кандидатима за путовање исплатити дневнице у складу са важећим правилником Фондације Темпус о начину обрачуна и исплате путних трошкова трећим лицима у земљи и иностранству.
Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесе свој лаптоп, нетбоок, таблет или други уређај с којим може приступити свом еТwinning профилу током семинара.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning Националном тиму за подршку у Републици Србији:
Јелена Драгаш
Наташа Јерковић Ђукановић
011/3342 430; 011/3342 432
Е-пошта: konkursi@tempus.ac.rs
etwinning@tempus.ac.rs