Позив за акредитацију у оквиру Европског волонтерског сервиса у Србији

evs2

Европски волонтерски сервис (ЕВС) даје младима из Србије могућност да, као волонтери/ке, живе, уче и волонтирају у 33 Програмских земаља (28 земаља ЕУ, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Македонија и Турска) али и да млади из Програмских земаља бораве у Србији током највише 12 месеци. Учешће младих у ЕВС-у је бесплатно!

ЕВС је отворен за све младе, узраста од 17-30 година, било да потичу из неке од Програмских или Партнерских земаља, и без обзира на њихово образовање и претходно искуство.

Активности волонтера/ке су осмишљене тако да доносе добробит локалној заједници у земљи где се сервис одвија, али и да имају јасно дефинисан образовни циљ за самог/у волонтера/ку.

Учешће младих из Србије у ЕВС-у је бесплатно а такође су им покривени трошкови боравка (становања, превоза, исхране, здравственог осигурања, учење језика и др.) за све време трајања ЕВС пројекта. Охрабрује се укључивање младих који нису имали прилике раније да путују и усавршавају се у иностранству.

 

Како добити акредитацију за ЕВС у Србији?

 

Организација, КзМ или институција из Србије која жели да шаље младе из Србији, угости ЕВС волонтера/ку и да учествује на ЕВС пројектима, мора за то да буде акредитована тј. лиценцирана. Основна идеја јесте да се на овај начин обезбеди да сви ЕВС пројекти буду подједнако квалитетни. Акредитација организација се одвија под окриљем САЛТО ресурсних центара; за организације, КзМ и институције из Србије је надлежан САЛТО СЕЕ РЦ – САЛТО ресурсни центар за Југоисточну Европу, који се налази у Љубљани. У Србији тренутно постоји 28 организација и КзМ које имају ЕВС акредитацију и које могу да сарађују са преко 3.000 организација и институција из Програмских земља. Више информација можете пронаћи у ЕВС бази података.

Процедура акредитације, као и пријавни формулар можете пронаћи на презентацији САЛТО СЕЕ Ресурсног Центра.

Процес акредитације је бесплатан!

Не постоји рок за предају апликације за ЕВС акредитацију.

Од момента предаје пријавног формулара, процес акредитације у просеку траје до 40 дана!

Logoi_partnera2

 

BARVNI TRAK_MAIL