Позив за Еразмус+ контакт семинар у Тирани

Задовољство нам је да вас обавестимо да ће Европска комисија ове године организовати Еразмус+ контакт семинар са земљама Западног Балкана 24. и 25. октобра у Тирани, Албанија.

Семинар ће окупити око 200 представника високошколских установа (ВШУ) из 34 програмске земље, као и из партнерских земаља Западног Балкана. Циљ овог догађаја је повећање броја пријава у региону током наредног позива за конкурисање у оквиру Еразмус+ програма.

Догађај ће обухватити све међународне акције Еразмус+ програма, са посебним фокусом на међународну кредитну мобилност и изградњу капацитета у високом образовању. Семинар ће такође укључивати сесије умрежавања и низ радионица које ће се, између осталог, односити на признавање мобилности, пријавне обрасце, одабир и подршку учесницима итд.

Европска комисија ће покрити трошкове смештаја и путне трошкове учесника који представљају високошколске установе из Србије. Укупно 26 представника високошколских установа из Србије ће бити одабрано за учешће на семинару. Учесници семинара би требало да буду упознати са активностима међународне сарадње своје високошколске установе и да буду овлашћени да преговарају о новим партнерствима или да проширују постојећа.

На семинару неће бити обезбеђен превод, тако да би учесници требало да поседују висок ниво енглеског језика, како би могли да учествују у свим сесијама.

Уколико сте заинтересовани за учешће на семинару, можете се искључиво пријавити путем регистрационог формулара, најкасније до 30. јуна 2019. године, до 23:59 часова. Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.

Напомињемо да се за овај догађај могу пријавити представници високошколских установа из Србије које су носиоци Еразмус повеље за високо образовање (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE).