Позив за пријаве за обуку у Украјини, „Mobility taster for inclusion”

Салто ресурсни центар за источну Европу и Кавказ организује обуку на руском језику под називом „Mobility taster for inclusionза организације које се баве инклузијом и које до сада нису биле активне у Еразмус+ програму. Обука ће се одржати у периоду од 31. маја до 4. јуна у Одеси, у Украјини.

У три радна дана, биће приказане могућности за младе са смањеним могућностима, сметњама у развоју и хендикепом у оквиру Еразмус+ програма у области младих и Европске иницијативе за солидарност. Током обуке биће пружени конкретни примери могућности, постојаће простор за повезивање са другим организацијама које се баве темом инклузије и биће представљене могућности финансирања за пројекте инклузије.

Обука је намењена омладинским радницима, омладинским лидерима, тренерима, лидерима у инклузији и руководиоцима омладинских пројеката, као и особама које директно раде са младима са смањеним могућностима и особама које никад нису организовале међународни омладински пројекат. Активност је отворена и за особе са хендикепом и са смањеним могућностима, те постоји могућност покривања трошкова особа у пратњи (личних асистената), у договору са организатором догађаја.

Број учесника из Србије је ограничен, а Салто Ресурсни центар за источну Европу и Кавказ покрива трошкове учесника.

Пријава за обуку се врши попуњавањем  формулара на руском језику, а рок за пријаве  је 29. март 2020. године. У случају одлагања обуке или других измена, учесници ће бити благовремено обавештени.