Позив за учешће на „Tool Fair XIV – #know-how“ у Финској

САЛТО ресурсни центар за размену добрих пракси у омладинском раду ће од 4. до 8. новембра у Финској организовати међународни догађај „Tool Fair XIV – #know-how“.

„Tool Fair XIV“ спаја експерте из целе Европе и шире, у сврху размене искустава, дискусије и учења о иновативним методама и примерима добре праксе у омладинском раду.

Догађај је намењен омладинским радницима, тренерима, омладинским лидерима, руководиоцима омладинских пројеката, доносиоцима одлука у оквиру омладинске политике и истраживачима у области младих из Србије.

Циљеви догађаја су:

  • дељење, учење и промишљање о компетенцијама и образовању омладинских радника у различитим контекстима и реалностима;
  • дељење знања, изазова, инспирације, критичког промишљања о омладинској политици, истраживањима и студијама о омладинском раду;
  • истраживање, учење и подршка развоју праксе и методологије рада са младима;
  • укључивање, повезивање и испробавање омладинског рада у контексту локалне заједнице.

Учесници би требало да имају добро познавање енглеског језика, а пријаве су отворене за учеснике које интересује развој компетенција, приступа, педагогије и праксе унапређења квалитета омладинског рада и компетенција омладинских радника, а који раде директно са младима и који су отворени за дељење алата за учење повезаних са темом догађаја.

Фондација Темпус покрива 95% трошкова учешћа и сходно правилима Еразмус+ програма, учесници ТЦА догађаја у обавези су да са 5% суфинансирају своје учешће. Уколико се деси да одабрани учесник не учествује на активности, дужан је да надокнади Фондацији Темпус износ средстава који је био уплаћен за његово учешће.

Број учесника из Србије је ограничен.

Више информација о догађају као и пријавни формулар може пронаћи на овом ЛИНКУ.  Рок за пријаве је 1. април.

Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.