Позив за учешће на тренингу HEInnovate “Train the trainers”

Фондација Темпус Вас са задовољством обавештава да Европска комисија организује тренинг сесију: HEInnovate “Train the trainers” („Обучите тренере“), циљану посебно ка представницима високошколских установа (ВШУ) из Западног Балкана који су заинтересовани за развој иновативних и предузетничких потенцијала њихових ВШУ.

HEInnovate је једна од конкретних акција предвиђених у оквиру Нове стратегије за Западни Балкан (“New Strategy for the Western Balkans”) коју је Комисија усвојила прошлог фебруара и која је ратификована на софијском самиту у мају.

HEInnovate је оквир који су развили Европска комисија и Организација за економску сарадњу и развој (OECD), a који помаже ВШУ да развију свој предузетнички и иновативни потенцијал.

Једна његова важна компонента је HEInnovate алат за само-процену (www.heinnovate.eu) који омогућава ВШУ да разумеју своју тренутну фазу развоја као иновативне и предузетничке установе како би идентификовале потенцијалне области за деловање и дефинисале акциони план. Овај алат нуди и низ студија случајева који пружају инспирацију и подржавају активност у овим областима. До данас, преко 900 високошколских установа из целог света су користиле HEInnovate.

Тренинг „Обучите тренере”, одржаће се у трајању од 1,5 дана, од 15. до 16. новембра 2018. године у Софији, Бугарска.

Дневни ред можете наћи овде.

Сесију „Обучите тренере” воде искусни HEInnovate фацилитатори који се баве развојем и имплементацијом HEInnovate-a од његовог самог почетка.

До краја тренинга учесници ће:

  • Разумети улогу коју HEInnovate може да игра у развоју иновативних и предузетничких потенцијала својих ВШУ;
  • Моћи да спроведу сопствене HEInnovate радионице како би подржали овај процес;
  • Бити упознати са, и моћи да разумеју, пратеће материјале који су на располагању за дизајнирање и спровођење радионица.

За одабране учеснике, учешће на тренингу је бесплатно са плаћеним смештајем (2 ноћења) и покривеним путним (авио) трошковима. (Напомињемо да трошкови транспорта унутар земље неће бити рефундирани.) Кетеринг ће такође бити обезбеђен 15. и 16. новембра 2018. године.

Десет представника високошколских установа у Србији биће номиновано за учешће на обуци у Софији.

Уколико сте заинтересовани за учешће на обуци, молимо вас да се пријавите путем овог формулара, најкасније до среде, 3. октобра 2018. године, у 17:00 часова.

Напомињемо да постоји могућност разговора са кандидатима који уђу у ужи избор, 4. октобра 2018. године.

За више информација о HEInnovate молимо вас да погледате веб локацију на адреси https://heinnovate.eu/en.