Позив за учествовање на eTwinning семинару у Београду

Обавештавамо Вас да eTwinning национални тим за подршку Србије организује мултилатерални eTwinning  семинар на тему „Активна настава и подучавање путем eTwinning-а“, у периоду од 26.-28. априла 2017. године у Београду.

eTwinning  је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ eTwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школама и предшколским установама у спровођењу заједничких пројеката.

На овом семинару омогућено је учешће 14 наставника из Републике Србије. Национални тим за подршку у Републици Србији позива све заинтересоване да се пријаве за учешће.

Заинтересовани кандидати треба да испуне следеће услове за пријављивање:

•          да раде у основној или средњој школи у Републици Србији;

•          да раде са узрастом деце од 11 до 19 година;

•          да су регистровани на eTwinning порталу;

•          да учествују на барем једном европском eTwinning пројекту;

•          да добро говоре енглески језик (семинар се одржава на енглеском језику).

Поред испуњавања горе наведених услова, приликом одабира учесника, предност ће се дати наставницима који свој предмет обрађују кроз пројектно оријентисану наставу.

Кандидати треба да доставе основне информације о свом раду, тј. на који начин је организован рад са децом и како се имплементирају пројекти у наставни план и програм. Такође је потребно Националном тиму за подршку доставити и информације о начину примене eTwinning пројеката у спровођењу наставе.

Материјале нам можете послати слањем докумената на имејл etwinning@tempus.ac.rs , са назнаком: документација за учествовање на семинару: „ Активна настава и подучавање путем eTwinning -а“

Уколико је документ већи од 5 МБ, молимо Вас да нам у мејлу пошаљете линк за преузимање докумената.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који уђу у ужи избор на основу целокупне пријаве, биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Скyпе-а.

Коначну одлуку о одабиру учесника eTwinning национални тим за подршку у Републици Србији ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде.

Рок за пријаву је 15. март 2017. године, 23:59 часова.

О исходу пријаве ће, путем имејла, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.

По повратку са семинара учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја 2017. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и сл., треба да достави на имејл адресу etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:

Одабраним кандидатима биће обезбеђено:

•          учешће на семинару са кафе паузама и оброком сваког дана одржавања семинара;

•          материјали;

•          смештај у хотелу (за учеснике који живе ван Београда)

•          трошкови путовања (за учеснике који живе ван Београда).

Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесе свој лаптоп, нетбук, таблет или други уређај с којим може приступити свом eTwinning  профилу током семинара.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning националном тиму за подршку у Републици Србији путем телефона и е-поште:

011/3342 430

Е-пошта: etwinning@tempus.ac.rs