Позив за учествовање на eTwinning семинару у Хрватској

Обавештавамо Вас да eTwinning национални тим за подршку Хрватске организује мултилатерални  семинар “eTwinning and outdoor learning”, у периоду од 31. 05. – 03.06. 2017. године у Шибенику, Хрватска.

eTwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ eTwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школама и предшколским установама у спровођењу заједничких пројеката.

На овом семинару омогућено је учешће 1 наставника из Републике Србије. Национални тим за подршку у Републици Србији позива све заинтересоване да се пријаве за учешће.

Заинтересовани кандидати треба да испуне следеће услове за пријављивање:

•           да раде у основној школи или средњој школи у Републици Србији;

•           да су регистровани на eTwinning порталу;

•           да учествују на барем једном европском eTwinning пројекту;

Приликом одабира учесника, предност ће се дати кандидатима који до сада нису учествовали на eTwinning семинарима и радионицама у иностранству, као и наставницима који свој предмет обрађују кроз пројектно оријентисану наставу.

Кандидати треба да доставе основне информације о свом раду, тј. на који начин је организован рад са децом и како се имплементирају пројекти у наставни план и програм. Такође је потребно Националном тиму за подршку доставити и информације о начину примене eTwinning пројеката у спровођењу наставе.

Материјале нам можете послати слањем докумената на имејл етњиннинг@темпус.ац.рс , са назнаком: документација за учествовање на семинару: “eTwinning and outdoor learning”

Уколико је документ већи од 5 МБ, молимо Вас да нам у мејлу пошаљете линк за преузимање докумената.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве, биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Скyпе-а.

Коначну одлуку о одабиру учесника eTwinning национални тим за подршку у Републици Србији ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде.

Рок за пријаву је 15. март 2017. године, 23:59 часова.

О исходу пријаве ће, путем имејла, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.

По повратку са семинара учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја 2017. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и сл., треба да достави на имејл адресу etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:

Одабраним кандидатима биће обезбеђено:

•           учешће на семинару;

•           превоз Београд – Шибеник – Београд;

•           смештај у хотелу и оброци.

eTwinning национални тим за подршку ће одабраним кандидатима за путовање исплатити дневнице у складу са важећим правилником Фондације Темпус о начину обрачуна и исплате путних трошкова трећим лицима у земљи и иностранству.

Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесе свој лаптоп, нетбук, таблет или други уређај с којим може приступити свом eTwinning профилу током семинара.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning националном тиму за подршку у Републици Србији путем телефона и е-поште:

011/3342 430

Е-пошта: etwinning@tempus.ac.rs