Позив за учествовање на eTwinning семинару у Братислави

Обавештавамо Вас да еТwinning национални тим за подршку Словачке организује мултилатерални еТwinning семинар на тему „Како направити добар еТwinning пројекат међународне сарадње“, у периоду од 6.-8. октобра 2016. године у Братислави, Словачка.

еТwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ еТwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школама и предшколским установама у спровођењу заједничких пројеката.

На овом семинару омогућено је учешће три наставника из Републике Србије. Национални тим за подршку у Републици Србији позива све заинтересоване да се пријаве за учешће.

Заинтересовани кандидати треба да испуне следеће услове за пријављивање:
да раде у основној или средњој школи у Републици Србији

  • да раде са узрастом деце преко 12 година;
  • да су регистровани на еТwinning порталу;
  • да учествују на барем једном европском еТwinning пројекту;
  • да добро говоре енглески језик (семинар се организује на енглеском језику);

Поред испуњавања горе наведених услова, приликом одабира учесника, предност ће се дати кандидатима који до сада нису учествовали на еТwinning семинарима и радионицама у иностранству, као и наставницима који свој предмет обрађују кроз пројектно оријентисану наставу.

Кандидати треба да доставе основне информације о свом раду, тј. на који начин је организован рад са децом и како се имплементирају пројекти у наставни план и програм. Такође је потребно Националном тиму за подршку доставити и информације о начину примене еТwinning пројеката у спровођењу наставе.

Материјале нам можете послати слањем докумената на имејл etwinning@tempus.ac.rs , са назнаком: документација за учествовање на семинару: „Како направити добар еТwinning пројекат међународне сарадње“

Уколико је документ већи од 5 MB, молимо Вас да нам у имејлу пошаљете линк за преузимање докумената.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор, на основу целокупне пријаве, биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Skype-а. Пријаве кандидата са којима су већ обављени разговори у претходном периоду, биће разматране без поновног обављања разговора.

Коначну одлуку о одабиру учесника еТwinning национални тим за подршку у Републици Србији ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде.
Рок за пријаву је до 24. јула 2016. године, 23:59 часова.

О исходу пријаве ће, путем имејла, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.
По повратку са семинара учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја 2016. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и тсл., треба да достави на имејл адресу etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:
Одабраним кандидатима биће обезбеђени трошкови који подразумевају:

  • учешће на семинару;
  • превоз Београд – Братислава – Београд;
  • смештај у хотелу и оброке.

еТwinning национални тим за подршку ће одабраним кандидатима за путовање исплатити дневнице у складу са важећим правилником Фондације Темпус о начину обрачуна и исплате путних трошкова трећим лицима у земљи и иностранству.

Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесе свој лаптоп, нетбук, таблет или други уређај с којим може приступити свом еТwinning профилу током семинара.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning националном тиму за подршку у Републици Србији:

Јелена Драгаш
Наташа Јерковић Ђукановић

Ивана Банковић

011/3342 430; 011/3342 432
Е-пошта: etwinning@tempus.ac.rs