Позив за учествовање на радионици за професионално усавршавање на Охриду

Обавештавамо Вас да еТwinning Национални тимови за подршку Македоније и Турске организују радионицу за професионално усавршавање на тему ,,Интеграција иновативних техника ИКТ-а из еТwinning пројеката у наставни план и програм”, у периоду од 20. до 22. новембра 2015. године на Охридском језеру, у Македонији. Семинар је намењен наставницима основних школа који раде са децом узраста од 6 до 14 година.

eTwinning logo

еТwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ еТwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школама и предшколским установама како би осмишљавали и спроводили заједничке пројекте

еТwinning Национални тим за подршку Србије у могућности је да финансира учешће два кандидата из Републике Србије на овој радионици и позива заинтересоване наставнике који раде са децом наведеног узраста да се пријаве за учешће.

 Заинтересовани кандидати треба да испуњавају следеће основне услове за пријављивање:

  • да раде у основној школи у Републици Србији са децом узраста од 6 до 14 година;
  • да су регистровани на еТwinning порталу;
  • да учествују на барем једном еТwinning пројекту;
  • да добро говоре енглески језик (семинар се организује на енглеском језику);

Поред основних услова, приликом одабира учесника, предност се даје кандидатима који су оснивачи барем једног европског еТwinning пројекта, као и онима који до сада нису учествовали на догађајима које финансира еТwinning национални тим за подршку. Такви кандидати треба да доставе основне информације о свом пројекту тј. на који начин је организован рад са децом у пројекту, како се остварује сарадња са европским партнерима, које предмете укључује пројекат и како се тема пројекта повезује са наставним планом и програмом, као и које алате са Twinspace дела портала користе у пројекту.

Материјале нам можете послати на следеће начине:

1. „Позивањем” Националног тима за подршку да види одређене странице Twinspace дела пројекта;

2. Слањем докумената на адресу е-поште konkursi@tempus.ac.rs са назнаком „документација за учествовање на радионици на Охриду“;

Молимо Вас да нам пошаљете линк за преузимање докумената уколико је документ већи од 5 MB.

Са кандидатима који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Skype-а.

Коначну одлуку о одабиру учесника из Србије еТwinning Национални тим за подршку Србије ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде

Рок за пријаву је до петка, 15. октобра 2015. године, 23:59 часова.

О исходу пријаве ће, путем е-поште, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.

По повратку са радионице учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја 2015. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и тсл., треба да достави на емаил etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:

  1. еТwinning Национални тим за подршку у Србији организује и сноси трошкове превоза и смештаја за одабраног кандидата, који подразумевају:
  • трошкове превоза Београд-Охрид и Охрид-Београд;
  • смештај у хотелу на Охридском језеру;

еТwinning Национални тим за подршку ће одабраним кандидатима за путовање исплатити дневнице у складу са важећом Уредбом о накнади трошкова и отпремнини државних службеника и намештеника, имајући у виду да је одређени број оброка већ урачунат.

  1. Од учесника радионице се очекује да са собом на семинар понесе свој лаптоп, нетбоок, таблет или други уређај с којим може приступити свом еТwinning профилу током радионице.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning Националном тиму за подршку у Србији:

Јелена Драгаш

Наташа Јерковић Ђукановић

011/3342 430; 011/3342 432

Е-пошта: konkursi@tempus.ac.rs

                   etwinning@tempus.ac.rs