Позив за учествовање на семинару у Братислави: “Како направити добар eTwinning пројекат”

Обавештавамо Вас да eTwinning Национални тим за подршку Словачке организује у периоду од 21. до 23. маја 2015. године, у Братислави семинар на тему ,,Како направити добар eTwinning пројекат”. Семинар је намењен наставницима основних и средњих школа који раде са децом узраста од 12 до 18 година. Циљ семинара је успостављање сарадње са европским колегама и покретање европских пројеката користећи портал eTwinning.

eTwinning_logo_normal_version-450x170eTwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу и размену добрих пракси свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ eTwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школским и предшколским установама како би осмишљавали заједничке пројекте.

eTwinning Национални тим за подршку Србије у могућности је да финансира учешће пет наставника из Републике Србије на овом семинару и позива заинтересоване наставнике који раде са децом поменутог узраста да се пријаве за учешће.

Заинтересовани наставници треба да испуњавају следеће основне услове за пријављивање:

  • да раде у основној или средњој школи у Републици Србији са децом узраста од 12 до 18 година;
  • да су регистровани на eTwinning порталу;
  • да учествују на барем једном eTwinning пројекту;
  • да добро говоре енглески језик (семинар се организује на енглеском језику);

Поред основних услова, приликом одабира учесника, предност се даје кандидатима који су оснивачи барем једног европског eTwinning пројекта. Такви кандидати треба да доставе основне информације о свом пројекту тј. на који начин је организован рад са децом у пројекту, како се остварује сарадња са европским партнерима, које предмете укључује пројекат и како се тема пројекта повезује са наставним планом и програмом и које алате са Twinspace дела портала користе у пројекту.

Материјале нам можете послати на следеће начине:
1. “Позивањем” Националног тима за подршку да види одређене странице Twinspace пројекта;
2. Слањем докумената на email konkursi@tempus.ac.rs са назнаком документација за учествовање на семинару „Како направити добар eTwinning пројекат“;
Молимо Вас да нам пошаљете линк за преузимање докумената уколико је документ већи од 5 MB.

Са кандидатима који испуњавају горе наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Skype-a.

Коначну одлуку о одабиру учесника из Србије eTwinning Национални тим за подршку Србије ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора. Приликом одабира учесника, водиће се рачуна и о географској заступљености представника школа из различитих региона Србије и типова школа.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде.

Рок за пријаву је до петка, 17. априла 2015. године, 23:59 часова.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning Националном тиму за подршку у Србији:

Јелена Драгаш
Наташа Јерковић Ђукановић
011/3342 430; 011/3342 432
Email: konkursi@tempus.ac.rs
etwinning@tempus.ac.rs

О исходу пријаве ће, путем emaila, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.
По повратку са семинара сви учесници имају обавезу да у школи у којој раде представе искуства са семинара, најкасније до краја текуће школске године, јун 2015. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и тсл., треба да доставе на email etwinning@tempus.ac.rs.

Напомене:

1. eTwinning Национални тим за подршку у Србији организује и сноси трошкове превоза и смештаја за одабране наставнике, који подразумевају:
– повратну авио карту Београд-Беч;
– повратну аутобуску/возну карту Беч-Братислава;
– смештај у хотелу Saffron, Братислава;
eTwinning Национални тим за подршку ће одабраним наставницима за путовање исплатити 40% од износа пуне дневнице према важећој Уредби о накнади трошкова и отпремнини државних службеника и намештеника, имајући у виду да је одређени број оброка већ урачунат.

2. Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесу свој лаптоп, нетбук, таблет или други уређај с којим могу приступити свом eTwinning профилу током семинара.