Позив за учествовање на семинару у Хамбургу “eTwinning у школама у недовољно развијеним подручјима”

Обавештавамо Вас да eTwinning Национални тимови за подршку Шведске и Немачке организују у периоду 21. до 23. маја 2015 године, у Хамбургу, у Немачкој семинар на тему  ,,eTwinning у школама у недовољно развијеним подручјима”. Семинар је намењен наставницима, педагозима, психолозима основних и средњих школа који раде са децом узраста од 13 до 16 година. Циљ семинара је размена добрих пракси и знања међу запосленима у васпитно образовним установама који раде у недовољно развијеним и руралним областима и суочавају се са различитим социјалним и економским изазовима у раду са децом.

eTwinningeTwinning је интернет портал који подржава виртуелну сарадњу и свих запослених у васпитно-образовном систему широм Европе. Циљ eTwinning портала је да, користећи информационо-комуникационе технологије, повеже запослене у школским и предшколским установама како би осмишљавали и спроводили заједничке пројекте.

eTwinning Национални тим за подршку Србије у могућности је да финансира учешће једног кандидата из Републике Србије на овом семинару и позива заинтересоване наставнике, психологе и педагоге који раде са децом поменутог узраста да се пријаве за учешће.

Заинтересовани кандидати треба да испуњавају следеће основне услове за пријављивање:

– да раде у основној или средњој школи у Републици Србији са децом узраста од 13 до 16 година;
– да су регистровани на еТwinning порталу;
– да учествују на барем једном еТwinning пројекту;
– да добро говоре енглески језик (семинар се организује на енглеском језику);
– да су чланови тима за превенцију и борбу против вршњачког насиља у школи или да могу да документују свој рад на пољу превенције насиља;

Поред основних услова, приликом одабира учесника, предност се даје кандидатима који су оснивачи барем једног европског еТwinning пројекта. Такви кандидати треба да доставе основне информације о свом пројекту тј. на који начин је организован рад са децом у пројекту, како се остварује сарадња са европским партнерима, које предмете укључује пројекат и како се тема пројекта повезује са наставним планом и програмом и које алате са Тwinspace дела портала користе у пројекту.

Материјале нам можете послати на следеће начине:
1. “Позивањем” Националног тима за подршку да види одређене странице Twinspace пројекта;
2. Слањем докумената на емаил konkursi@tempus.ac.rs са назнаком документација за учествовање на семинару „ еTwinning у школама у недовољно развијеним подручјима“;
Молимо Вас да нам пошаљете линк за преузимање докумената уколико је документ већи од 5 МБ.

Са кандидатима који испуњавају горе наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве биће обављен разговор на енглеском језику уживо или путем Скyпе-а.

Коначну одлуку о одабиру учесника из Србије, eTwinning Национални тим за подршку Србије ће донети на основу целокупне пријаве кандидата и обављених разговора.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем пријавног формулара овде
Рок за пријаву је до петка, 17. априла 2015. године, 23:59 часова.

За све додатне информације се можете обратити eTwinning Националном тиму за подршку у Србији:

Јелена Драгаш
Наташа Јерковић Ђукановић
011/3342 430; 011/3342 432
Email: konkursi@tempus.ac.rs
etwinning@tempus.ac.rs

О исходу пријаве ће, путем емаила, бити обавештени само кандидати који су ушли у ужи избор.
По повратку са семинара учесник има обавезу да у школи у којој ради представи искуства са семинара, најкасније до краја текуће школске године, јун 2015. године. Доказ о томе, у виду фотографије са предавања и тсл., треба да достави на емаил etwinning@tempus.ac.rs

Напомене:

1. еТwinning Национални тим за подршку у Србији организује и сноси трошкове превоза и смештаја за одабраног кандидата, који подразумевају:
– повратну авио карту Београд-Хамбург;
– смештај у хотелу Motel Оne am Michel, Хамбург;

еТwinning Национални тим за подршку ће одабраном кандидату за путовање исплатити 90% од износа пуне дневнице према важећој Уредби о накнади трошкова и отпремнини државних службеника и намештеника, имајући у виду да је доручак већ урачунат.

2. Од учесника семинара се очекује да са собом на семинар понесе свој laptop, notebook, tablet или други уређај с којим може приступити свом еТwinning профилу током семинара.