Приче из EPALE заједнице

Пандемија вируса Ковид-19 није само значајно утицала на наш кућни и породични живот, већ нас је приморала да се навикнемо и на нове начине рада за које нисмо мислили да су могући до пре само неколико недеља.

У оквиру заједнице едукатора одраслих, многи наставници и тренери вредно раде како би развили иновативне технике и методе учења путем интернета, учења на даљину и електронског учења како би подржали своје ученике током овог тешког и неизвесног периода. Сада је право време да се међусобно повежемо, делимо искуства и инспиришемо једни друге уз помоћ EPALE платформе.

Како бисмо подстакли сарадњу у оквиру заједнице едукатора одраслих, упућујемо позив свима онима који се баве образовањем одраслих да поделе своје приче, искуства и решења са својим колегама. Желимо да сазнамо више о вама, вашој мотивацији, напорима за одржавање наставе у новим околностима, могућностима које електронско учење, учење путем интернета и виртуелна мобилност доносе, одн. о томе како је пандемија вируса Ковид-19 утицала на вас и ваш рад.

Приче не морају нужно да се тичу искустава стечених током ванредног стања изазваног вирусом, али би требало да инспиришу решења и стратегије за унапређивање могућности електронског учења, учења путем интернета и начина на који се образовање одраслих спроводи.

 

За учешће је потребно да:

1. Попуните Онлајн образац. Потребно је да будете улоговани на свој EPALE налог да бисте могли да попуните образац. Можете писати на енглеском или било ком језику који EPALE подржава, укључујући и српски језик.

2. Желели бисмо да вашој причи придружимо одговарајућу слику. Стога вас молимо да поставите и своју фотографију, фотографију своје организације за образовање одраслих или фотографију која је везана за вашу причу.

3. Објавићемо вашу причу на платформи у посебном одељку заједно са вашом фотографијом.

4. Све приче постаће део „Збирке прича” коју ћемо професионално дизајнирати и објавити у PDF формату. Ова “Збирка прича” биће објављена на прикладном EPALE догађају и подељена путем EPALE и Erasmus+ канала. Поделите своју причу данас и подржите ваше колеге и пријатеље широм Европе.

EPALE (Електронска платформа за образовање одраслих у Европи) је отворена заједница професионалаца из области образовања одраслих, која помаже својим члановима да се повежу са колегама широм Европе. Придружите се још данас и поделите своја искуства, идеје и материјале са колегама у области образовања одраслих широм Европе.