Пријава за Конференцију ”Образовне политике и организација наставе страних језика у средњем образовању”

Фондација Темпус – Eurydice мрежа у сарадњи с Министарством просвете, науке, и технолошког развоја организује Конференцију ”Образовне политике и организација наставе страних језика у средњем образовању” у уторак, 22. децембра 2015. године у хотелу Metropol Palace, Булевар краља Александра 69, од 09:30 до 16:30 часова.

На Конференцији ће бити представљене европске језичке образовне политике и трендови у настави страних језика, с посебним освртом на искуства Аустрије у организовању наставе страних језика у средњем образовању. Биће представљена и Eurydice студија о националним тестовима страних језика у европским земљама (Languages in secondary education – An overview of national tests in Europe 2014/15). Главни део конференције биће посвећен настави страних језика у гимназијама и средњим стручним школама у Србији, с циљем идентификовања добрих пракси, изазова и наредних корака у унапређивању овог битног аспекта школовања.

На Конференцији ће говорити представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, гђа Јасмина Николић с Филолошког факултета Универзитета у Београду, гђа Силвија Јиндра с Универзитета за образовање наставника у Бечу и гђа Александра Беговић из Завода за унапређивање образовања и васпитања. Очекује се и активно учешће наставника страних језика из гимназија и средњих стручних школа у дискусијама и радним групама.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 18. децембра 2015. године до 12:00 часова.

Нацрт дневног реда
Регистрациони формулар