Радионице за припрему КА1 пројеката мобилности младих и омладинских радника 

Фондација Темпус организује једнодневне радионице са циљем припреме организација и институција из Србије за писање и подношење КА1 пројеката мобилности у оквиру омладинске компоненте Програма Еразмус+ за 2019. годину. 

Група за младе Фондације Темпус ће организовати једнодневне радионице посвећене развоју предлога пројеката у оквиру Кључне активности 1 (КА1) Мобилност младих (Омладинске размене) и КА1 Мобилност омладинских радника. 

Радионице су намењене представницима организација цивилног друштва, институција, канцеларија за младе и другим актерима из Србије које планирају да конкуришу за KA1 пројекте мобилности у три рока за предају КА1 пројеката током 2019. године (05. фебруар, 30. април и 01. октобар). Радионице за писање пројеката у оквиру КА2 Стратешка партнерства, ће бити реализоване у каснијем периоду. 

Циљеви радионица су: 

  • унапредити знање учесника о могућностима омладинске компоненте Програма Еразмус+ ЕУ за 2019. годину; 
  • унапредити знање учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката у оквиру KA1 Мобилност младих (Омладинске размене); 
  • унапредити знање учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката у оквиру KA1 Мобилност омладинских радника; 
  • упознати учеснике са специфичностима пројектне документације у оквиру KA1 Мобилност младих и Мобилност омладинских радника; 
  • упознати учеснике са процедуром писања буџета у оквиру KA1 
  • информисати учеснике о новом Програму ЕУ “Европска иницијатива за солидарност”.

Радионице се организују према следећем распореду: 

  • 27новембар – Нови Сад, од 10 до 17 часова 
  • 29. новембар –Београд, од 10 до 17 часова 

Радионице имају исти садржај и покривају исте теме. Учесници радионице би требало да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања радионице. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања радионице. 

Пријаву за радионице можете извршити попуњавањем формулара КА1 радионице Нови Сад 27.11.2018. и Београд29.11.208. – рок за пријаве  20новембар  до 23:59. 

Број учесника радионица је ограничен. Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање. Учешће је бесплатно. 

При избору учесника, предност ће имати представници организација и институција који тренутно не учествују у Еразмус+ пројектима мобилности али ће се водити рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. 

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и храну током радионица.