Програми стручног усавршавања – акредитовани семинари за наставнике

DSC_0959eTwinning национални тим за подршку организује три програма стручног усавршавања који су акредитовани од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања и налазе се у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину.

Програм „eTwinning за почетнике – први кораци“, под каталошким бројем 439  намењен је почетницима у eTwinning-у, а програм „Ка квалитетним eTwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТ-а у настави“, под каталошким бројем 461, намењен је искуснијим члановима портала. Програм Употреба ИКТ алата у циљу унапређења наставе , под каталошким бројем 591 изводи се путем интернета.

У 2020. години, одржан је акредитовани семинар „eTwinning за почетнике – први кораци“ у Лесковцу 12. марта, као и акредитовани семинар „Употреба ИКТ алата у циљу унапређења наставе“. Ова онлајн обука у трајању од две недеље одржана је у два термина, 7-16. априла и 2-11. јуна 2020.

У току 2019. године, eTwinning национални тим за подршку организовао је шест акредитованих семинара. Акредитовани семинар „eTwinning за почетнике – први кораци“ одржан је у Смедеревској Паланци, Краљеву и Зајечару, а семинар „Ка квалитетним eTwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТ-а у настави“ у Сремској Митровици, Краљеву и Београду.

У току 2018. године, eTwinning национални тим за подршку организовао је шест акредитованих семинара у Нишу, Крагујевцу, Вршцу, Пожаревцу, Београду и Крушевцу.

У току 2017. године, eTwinning национални тим за подршку организовао је седам акредитованих семинара у Новом Саду, Београду, Лесковцу, Зрењанину, Јагодини и Аранђеловцу.

У току 2016. године, у периоду од 1. септембра до 30. децембра, eTwinning национални тим за подршку организовао је пет акредитованих семинара, у Лозници, Београду, Сремској Митровици и Смедереву.

Више информација о одржаним семинарима години погледајте овде.

У марту и априлу 2015. године, eTwinning Национални тим за подршку одржао је неколико радионица у градовима у Србији. eTwinning је представљен у Нишу, Новом Саду, Смедеревској Паланци, Крагујевцу, Зајечару, Лесковцу, Суботици и Београду. Радионице су биле интерактивног карактера и укључивале су показне вежбе и примере. Као резултат, број пројеката које су покренули или им се прикључили еТвинери из Србије се знатно повећао. Презентације са ових догађаја можете погледати овде.