Programi stručnog usavršavanja – akreditovani seminari za nastavnike

DSC_0959eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje tri programa stručnog usavršavanja koji su akreditovani od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i nalaze se u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika za školsku 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021. godinu.

Program „eTwinning za početnike – prvi koraci“, pod kataloškim brojem 439  namenjen je početnicima u eTwinning-u, a program „Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKT-a u nastavi“, pod kataloškim brojem 461, namenjen je iskusnijim članovima portala. Program Upotreba IKT alata u cilju unapređenja nastave , pod kataloškim brojem 591 izvodi se putem interneta.

U 2020. godini, do sada, je održan akreditovani seminar „eTwinning za početnike – prvi koraci“ u Leskovcu 12. marta.

U toku 2019. godine, eTwinning nacionalni tim za podršku organizovao je šest akreditovanih seminara. Akreditovani seminar „eTwinning za početnike – prvi koraci“ održan je u Smederevskoj Palanci, Kraljevu i Zaječaru, a seminar „Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKT-a u nastavi“ u Sremskoj Mitrovici, Kraljevu i Beogradu.

U toku 2018. godine, eTwinning nacionalni tim za podršku organizovao je šest akreditovanih seminara u Nišu, Kragujevcu, Vršcu, Požarevcu, Beogradu i Kruševcu.

U toku 2017. godine, eTwinning nacionalni tim za podršku organizovao je sedam akreditovanih seminara u Novom Sadu, Beogradu, Leskovcu, Zrenjaninu, Jagodini i Aranđelovcu.

U toku 2016. godine, u periodu od 1. septembra do 30. decembra, eTwinning nacionalni tim za podršku organizovao je pet akreditovanih seminara, u Loznici, Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Smederevu.

Više informacija o održanim seminarima godini pogledajte ovde.

U martu i aprilu 2015. godine, eTwinning Nacionalni tim za podršku održao je nekoliko radionica u gradovima u Srbiji. eTwinning je predstavljen u Nišu, Novom Sadu, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Zaječaru, Leskovcu, Subotici i Beogradu. Radionice su bile interaktivnog karaktera i uključivale su pokazne vežbe i primere. Kao rezultat, broj projekata koje su pokrenuli ili im se priključili eTvineri iz Srbije se znatno povećao. Prezentacije sa ovih događaja možete pogledati ovde.