Промоција мобилности за студенте и младе у Зрењанину и Суботици

Настављајући активности промоције могућности за мобилност које су студентима и младима из Србије на располагању у оквиру програма Еразмус+, Еразмус Мундус и ЦЕЕПУС, Фондација Темпус је током јануара учествовала на трибинама које су у градским библиотекама у Зрењанину и Суботици одржане у склопу пројекта „ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци“.

На трибини „Студирање у ЕУ није мит, али ево шта јесте“, одржаној 17. јануара у Градској библиотеци у Зрењанину, око стотину средњошколаца, студената и младих из овог града упознало се са студентским и омладинским разменама, европским волонтерским сервисом и другим могућностима за мобилност.

Слична трибина, под називом „Студирам, путујем, упознајем Европску унију“, намењена матурантима средњих школа, одржана је 30. јануара у Градској библиотеци у Суботици. Градске библиотеке у Зрењанину и Суботици придружиле су се мрежи од око 50 библиотека широм Србије које у својој понуди имају публикације о Европској унији и њеним програмима, а на поменутим трибинама Фондација Темпус представила је једну од њих – брошуру „Стипендије“, намењену свима заинтересованим за студирање у Европи.