Радионица за припрему КА3 пројеката Дијалога младих програма Еразмус+

Фондација Темпус организује бесплатну једнодневну радионицу са циљем припреме организација и институција из Србије за подношење пројектних пријава у оквиру кључне акције КА3 – Дијалога младих Програма Еразмус+. Пројекти дијалога младих промовишу активно учешће младих у демократском животу и подстиче дебату између младих и твораца политика од значаја за младе.

Радионица ће бити одржана 18. марта у Београду, а заинтересовани се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 12. марта до 23:59.

Радионица за писање пројеката је намењена првенствено представницима организација цивилног друштва, институција, канцеларија за младе које раде са младима на локалном нивоу, као и другим актерима из Србије који планирају да конкуришу за KA3 пројекте Дијалога младих у наредна два рока за предају КА3 пројектних пријава током 2020. године (30. април и 01. октобар).

Оквирна средства предвиђена за КА3 пројекте Дијалога младих у Србији за 2020. годину износе 17.837 ЕУР.

Полазници радионице ће моћи да:

  • препознају могућности омладинске компоненте Програма Еразмус+ ЕУ за 2020. годину;
  • овладају процедурама за подношење пројеката у оквиру KA3 Пројеката дијалога младих – националне и транснационалне активности;
  • упознају се са специфичностима пројектне документације у оквиру КА1 пројеката у области младих;
  • примене правила за писање буџета у оквиру KA3.

Учесници радионице би требало да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања радионице. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања радионице од 10 до 17 часова.

Број учесника радионица је ограничен. Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.

При избору учесника, предност ће имати представници организација и институција који спроводе активности за младе на локалном нивоу, организације које до сада нису учествовале у Еразмус+ пројектима, организације које се баве омладинском политиком, али ће се водити и рачуна и о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености.

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и послужење током радионица.