Радионица за припрему КА2 пројеката Стратешких партнерстава у области високог образовања

Фондација Темпус у петак 08. фебруара 2019. године организује једнодневну радионицу за писање пројеката Стратешких партнерстава у области високог образовања.

Радионица је намењена представницима високошколских установа и других институција и удружења чији рад може бити од значаја за област високог образовања, а који планирају да конкуришу за пројекте стратешких партнерстава у овој области у конкурсном року за 2019. годину.

Високошколске установе морају бити носиоци Еразмус повеље за високо образовање, како би имале право учешћа у овом конкурсном року.

Радионица ће бити одржана у Београду, у просторијама Фондације Темпус (Руже Јовановић 27а, улаз из Жабљачке улице) са почетком у 11.00 часова, а дневни ред можете погледати овде.

Пријављивање за радионицу је могуће искључиво путем регистрационог формулара, а рок за пријаву је недеља, 03. фебруар 2019. године до 23.59 часова.

Уз регистрациони формулар потребно је приложити и сажет нацрт пројектне идеје. Услед ограниченог броја места, кратак опис пројектне идеје биће један од критеријума селекције за присуство на радионици, како би се омогућило учешће представника пројектних тимова који већ раде на конкретној пријави. Водиће се рачуна и о учешћу различитих типова институција и географској распрострањености.

По завршетку радионице, учесници ће моћи да:

  • разликују врсте КА2 пројеката и да одаберу прави тип пројекта за своју идеју;
  • овладају процедурама за подношење пројеката у оквиру стратешких партнерства у области у високог образовања и поднесу пријаву у складу са техничким захтевима;
  • упознају се са специфичностима пројектне документације у стратешких партнерства у области у високог образовања и примене стечена сазнања у разради своје пројектне идеје;
  • примене правила за писање буџета пројеката у оквиру стратешких партнерстава у области у високог образовања;
  • информишу се о подршци коју нуди Фондација Темпус у процесу писања пројекта.

Радионица је бесплатна. Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале и послужење током радионице.

За све додатне информације, можете контактирати Групу за високо образовање Фондације Темпус путем телефона 011 33 42 430, бирајући опцију 4, или мејлом путем адресе higher-education@tempus.ac.rs.