Одржанa радионицa за припрему KA3 пројеката дијалога младих

Група за младе Фондације Темпус током априла одржала је радионицу за припрему пројеката Кључне активности 3 (КА3) Дијалог младих. Радионица је одржана у Београду и у њој је  учествовало дванаест представника/ца организација и институција из Србије.

Током трајања радионице, учесници и учеснице су имали прилику да се пре свега упознају са могућностима које овај нови тип Еразмус+ пројеката пружа омладинском сектору у Србији у циљу имплементације омладинске политике на локалном, националном и међународном нивоу.

Према коментарима учесника, током радионицe најкорисније им је било ближе упознавање са алатима који се могу користити приликом подношења пројектних пријава, размена искустава и синергија са колегама, затим разјашњавање нејасноћа повезаних са КА3 пројектима дијалога младих, док се предлози за унапређење радионице огледају у посвећивању више времена за рад на појединачним пројектним идејама.

Преостали рокови за предају пројектних пријава у оквиру Општег позива у области младих за 2019. годину су 30. април и 1. октобар 2019. године.

За све оне који додатно желе да се информишу о овом типу пројеката, могу да погледају наше странице КА3 – Пројекти дијалога младихПрезентације са Инфо дана и радионица и Видео упутство за попуњавање пријавних формулара.

Група за младе Фондације Темпус стоји на располагању свим заинтересованим апликантима за индивидуалне консултације, које се могу заказати слањем мејла на youth@tempus.ac.rs.