Пријава за радионице за припрему пројеката мобилности за школе и опште образовање, стручно образовање и обуке и образовање одраслих програма Еразмус+

Фондација Темпус организује радионице са циљем припрема школа, установа и организација у области стручног образовања и обука, као и оних у области образовања одраслих за припрему и подношење КА1 пројеката мобилности у оквиру Националног позива Програма Еразмус+ ЕУ за 2018. годину.

Радионице су намењене запосленима у школама и предшколским установама (државним и приватним), средњим стручним школама, организацијама цивилног друштва, предузећима и свим другим институцијама које се баве стручним образовањем и обукама, као и установама и организацијама које се баве образовањем одраслих, удружењима, стручним друштвима и свим осталим институцијама активним у тој области, а које планирају да конкуришу за пројекте мобилности.

Циљеви радионица су:

  • упознавање учесника са принципима, циљевима и критеријумима КА1 пројеката мобилности;
  • представљање пријавног формулара и специфичности пројектне документације у оквиру КА1 пројеката мобилности;
  • унапређивање знања учесника о детаљима и процедурама за подношење пројектних пријава у оквиру КА1 пројеката мобилности; 
  • јачање знања и компетенција за писање пројеката и попуњавање пријавног формулара.

Радионице се организују према следећем распореду:

  • 8. децембра  у Београду, у улици Руже Јовановић 27а  са почетком у 10 часова. Пријављивање за радионицу је могуће искључиво путем регистрационог формулара . Рок за пријаву је 1. децембар до 23:59 часова.
  • 11. децембра  у Београду, у улици Руже Јовановић 27а  са почетком у 10 часова. Пријављивање за радионицу је могуће искључиво путем регистрационог формулара . Рок за пријаву је 1. децембар до 23:59 часова.
  • 21. децембра у Шапцу, у Центру за стручно усавршавање, ул. Николе Тесле 1А, са почетком у 10 часова. Пријављивање за радионицу је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 10. децембар до 23:59 часова.
  • 22. децембра у Кикинди, у Центру за стручно усавршавање, ул. Немањина 23, са почетком у 10 часова. Пријављивање за радионицу је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 10. децембар до 23:59 часова.
  • 26. децембра у Нишу, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, ул. Париске комуне бб, са почетком у 10 часова. Пријављивање за радионицу је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 10. децембар до 23:59 часова.

Планирано је да све радионице имају исти садржај и покрију исте теме. Нацрт агенде можете погледати овде.

Број учесника радионица је ограничен на 40 по радионици. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености свих типова установа за које је објављен конкурс, као и броју особа из исте институције. Предност ће имати представници установа који тренутно не учествују у Еразмус+ пројектима мобилности. Радионице су бесплатне. Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале и ручак током радионица.

За све додатне информације, можете контактирати Фондацију Темпус телефоном 011 33 42 430 или мејлом на неку од следећих адреса, у зависности од области програма за коју сте заинтересовани:

Школе, предшколске установе, стручно образовање и обуке:
schools-vet@tempus.ac.rs

Образовање одраслих:
adult-education@tempus.ac.rs