Еразмус+ радионице за припрему предлога пројеката изградње капацитета у високом образовању

Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији, организује три радионице посвећене развоју предлога пројеката за изградњу капацитета у високом образовању у оквиру програма Еразмус+.

Фокус радионица јесте израда матрице логичког оквира, дефинисање циљева пројекта и индикатора успеха. Радионице су намењене представницима високошколских институција које планирају да конкуришу за пројекте изградње капацитета у високом образовању или да у њима учествују као партнери.

Радионице ће бити одржане:

  • 18. децембра 2017. године у Новом Саду
  • 22. децембра 2017. године у Београду
  • 26. децембра 2017. године у Нишу

Планирано је да све радионице имају исти садржај и покрију исте теме.

Циљеви радионица су:

  • Указати на делове пројектне пријаве и где се преузимају
  • Објаснити неопходност повезивања теме пројекта са приоритетима пројеката изградње капацитета у високом образовању
  • Развити матрицу логичког оквира (ЛФМ) и објаснити «хијерархију» њених делова (постављање општег и специфичних циљева, распоред активности по радним пакетима, резултати активности (деливераблес) и указати на везу активност-исход-импакт
  • Указати на важност дефинисања индикатора импакта

Пријаву за радионице можете извршити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до уторка, 12. децембра до 17:00. часова.

Регистровани ће до 14. децембра 2017. бити обавештени о статусу своје пријаве за учешће на радионици. Број учесника једне радионице је ограничен на 30.
Код одабира учесника, водиће се рачуна и о заступљености различитих типова институција/организација и уједначеном броју особа из исте институције. Приоритет ће имати представници универзитета, факултета И високих школа који тренутно не учествују у Еразмус+  пројектима изградње капацитета у високом образовању. Фондација Темпус задржава право отказивања радионица уколико се покаже да не постоји довољна заинтересованост учесника.

Учешће на радионицама је бесплатно. Учесници сами сносе евентуалне трошкове пута и смештаја. Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији обезбеђује радне материјале и освежење током радионица.