Радионице за Европски волонтерски сервис Групе ”Хајде да…”

Група “Хајде да…”, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта и САЛТО Ресурсног центра за Југоисточну Европу, расписује позив за организовање радионица за Европски волонтерски сервис. ЕВС радионице ће бити организоване у периоду од марта до маја 2017. године, a пријаве су отворене до 15. фебруара 2017. године.

Организације, канцеларије за младе и институције активне у раду са младима имају прилику да номинују свој град/општину/село за ЕВС радионицу и да на тај начин сазнају више о Европском волонтерском сервису и представе могућности овог програма Европске уније младима у својој заједници.

ЕВС радионица ће младима од 17 до 30 година приближити шта је Европски волонтерски сервис, који су кораци одласка на ЕВС, како наћи праву организацију у иностранству, како попунити биографију и мотивационо писмо, који су све трошкови покривени, како изгледа волонтирати у Европи итд.

Европски волонтерски сервис (ЕВС) је прилика за младе узраста 17–30 година из Србије да као волонтери живе, уче и волонтирају у иностранству у земљи за коју се сами определе, током 2-12 месеци. Учествовање у ЕВС пројектима је за волонтере из Србије бесплатно, a покривeни су им трошкови пута, становања, учења, исхране и осигурања за све време трајања активности.

Више информација о томе како номиновати град/општину/село за ЕВС радионицу, као и пријавни формулар, можете пронаћи овде. Формулар је неопходно послати на мејл hajdeda@mladiuakciji.rs  најкасније до 15. фебруара 2017. године.