Radionice za Evropski volonterski servis Grupe ”Hajde da…”

Grupa “Hajde da…”, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta i SALTO Resursnog centra za Jugoistočnu Evropu, raspisuje poziv za organizovanje radionica za Evropski volonterski servis. EVS radionice će biti organizovane u periodu od marta do maja 2017. godine, a prijave su otvorene do 15. februara 2017. godine.

Organizacije, kancelarije za mlade i institucije aktivne u radu sa mladima imaju priliku da nominuju svoj grad/opštinu/selo za EVS radionicu i da na taj način saznaju više o Evropskom volonterskom servisu i predstave mogućnosti ovog programa Evropske unije mladima u svojoj zajednici.

EVS radionica će mladima od 17 do 30 godina približiti šta je Evropski volonterski servis, koji su koraci odlaska na EVS, kako naći pravu organizaciju u inostranstvu, kako popuniti biografiju i motivaciono pismo, koji su sve troškovi pokriveni, kako izgleda volontirati u Evropi itd.

Evropski volonterski servis (EVS) je prilika za mlade uzrasta 17–30 godina iz Srbije da kao volonteri žive, uče i volontiraju u inostranstvu u zemlji za koju se sami opredele, tokom 2-12 meseci. Učestvovanje u EVS projektima je za volontere iz Srbije besplatno, a pokriveni su im troškovi puta, stanovanja, učenja, ishrane i osiguranja za sve vreme trajanja aktivnosti.

Više informacija o tome kako nominovati grad/opštinu/selo za EVS radionicu, kao i prijavni formular, možete pronaći ovde. Formular je neophodno poslati na mejl hajdeda@mladiuakciji.rs  najkasnije do 15. februara 2017. godine.