Радионицe за припрему пројекaтa изградње капацитета у високом образовању

У складу са резултатима испитивања потреба за тематским радионицама, Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији, организује радионице посвећене развоју предлога пројеката за конкурс за пројекте изградње капацитета у високом образовању (некадашњи Темпус пројекти) у оквиру програма Еразмус+.

Радионице су намењене искључиво представницима институција које планирају да конкуришу за пројекте изградње капацитета у високом образовању, или да у њима учествују као партнери. Циљеви радионица су:
1. Упознати учеснике са најважнијим деловима пројектне пријаве
2. Објаснити неопходност повезивања теме пројекта са приоритетима
3. Указати на међузависност појединих делова у опису пројекта (постављање општег и специфичних циљева, ЛФМ, распоред активности по радним пакетима)
4. Помоћи учесницима да савладају принцип попуњавања ЛФМ и разумеју «хијерархију» њених делова
5. Помоћи учесницима да разумеју начин разраде радних пакета и везу activity-deliverable-indicator

Прве две радионице су посвећене припреми матрице логичког оквира (ЛФМ), индикатора развоја пројекта и разради радних пакета, и организују се у Новом Саду и Београду према следећем распореду:

  •  23. децембар (уторак) – Нови Сад – Ректорат Универзитета у Новом Саду, 10 часова,
  •  26. децембар (петак) – Београд – 10 часова, место ће бити накнадно објављено.

Трећа радионица је посвећена разради описа пројекта, и биће организована у:

  •  29. децембар (понедељак) – Нови Сад – Ректорат Универзитета у Новом Саду, 10 часова

Пријaву за радионице можете извршити попуњавањем формулара, најкасније до 18. децембра до 23:59. Број учесника радионице је ограничен на 30. Особе које су попуниле упитник за испитивање потреба ће имати предност при одабиру за учешће, а водиће се рачуна о заступљености различитих типова институција/организација и уједначеном броју особа из исте институције.

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији обезбеђује радне материјале и освежење током радионица.

Радионице посвећене разради буџета пројекта биће организоване током јануара 2015. године, а време, место и позив за пријављивање биће накнадно објављени.