Радионица за припрему пројектних пријава КА3 Дијалога младих

Фондација Темпус организује 3. априла у Београду једнодневну радионицу са циљем припреме организација и институција из Србије за подношење пројектних пријава КА3 – Дијалог младих у оквиру омладинске компоненте Програма Еразмус+ и Кључне акције 3 (КА3) Подршка реформама омладинске политике.

У оквиру Кључне активности 3 програма Еразмус+ и подакције Пројекти дијалога младих, актери из Србије од 2019. године по први пут могу бити подносиоци пројеката, у сва три конкурсна рока. Такође, актери из Србије могу бити партнери на овој врсти пројеката организацијама и институцијама из програмских земаља.

Радионице су намењене првенствено представницима организација цивилног друштва, институција, канцеларија за младе које раде са младима на локалном нивоу, као и другим актерима из Србије које планирају да конкуришу за KA3 пројекте Дијалога младих у наредна два рока за предају КА3 пројектних пријава током 2019. године (30. април и 01. октобар). Оквирна средства предвиђена за КА3 пројекте Дијалога младих у Србији за 2019. годину износе 19.905 ЕУР.

Радионица ће се организовати у Београду 3. априла, од 10 до 17 часова.

Пријаву за радионицу можете извршити попуњавањем пријавног формулара најкасније до 28. марта до 23:59.

Полазници радионице ће моћи да:

  • овладају процедурама за подношење пројеката у оквиру KA3 Пројекти дијалога младих – националне и транснационалне активности;
  • препознају које су све могућности омладинске компоненте Програма Еразмус+ ЕУ за 2019. годину;
  • се снађу у процесу попуњавања пројектне документације у оквиру KA3;
  • примене правила за писање буџета у оквиру KA3;
  • одаберу даљу адекватну подршку коју нуди Фондација Темпус у процесу писања пројекта.

Учесници радионице би требало да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања радионице. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања радионице.

Број учесника радионица је ограничен. Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање. Учешће је бесплатно.

При избору учесника, предност ће имати представници организација и институција који спроводе активности за младе на локалном нивоу и који тренутно не учествују у Еразмус+ пројектима, организације које се баве омладинском политиком, али ће се водити и рачуна и о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености.

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и послужење током радионица.