RADIONICE/TRENINZI

U sklopu podrške institucijama i pojedincima u sektoru obrazovanja, Fondacija Tempus tokom cele godine organizuje razne treninge i radionice, kako za pisanje projekata, tako i pripremu ustanova i organizacija za podnošenje projekata.

Radionice su posvećene razvoju predloga projekata za konkurs za projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (nekadašnji Tempus projekti) u okviru programa Erazmus+. Radionice su namenjene predstavnicima visokoškolskih institucija koje planiraju da konkurišu za projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, ili da u njima učestvuju kao partneri.

Radionice su bile posvećene pripremi matrice logičkog okvira projekata (LFM), indikatora razvoja projekta i razradi radnih paketa.

Fondacija Tempus organizuje i radionice sa ciljem priprema škola, ustanova i organizacija u oblasti stručnog obrazovanja i obuka, kao i onih u oblasti obrazovanja odraslih za pripremu i podnošenje KA1 projekata mobilnosti u okviru Nacionalnog poziva Programa Erazmus+.

Radionice su namenjene zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama (državnim i privatnim), srednjim stručnim školama, organizacijama civilnog društva, preduzećima i svim drugim institucijama koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, kao i ustanovama i organizacijama koje se bave obrazovanjem odraslih, udruženjima, stručnim društvima i svim ostalim institucijama koje se bave obrazovanjem odraslih, a koje planiraju da konkurišu za projekte mobilnosti.

Fondacija Tempus, kao organizacija odgovorna za sprovođenje programa Erazmus+ u Srbiji, organizuje treninge, radionice i info-dane kako bi promovisala program, informisala potencijalne učesnike o mogućnostima koje on nudi mladima u Srbiji, upoznala ih sa definisanim prioritetima, pravilima i tehničkim propozicijama programa, kao i najavila otvorene konkurse za podnošenje predloga projekata u sklopu programa, i sl.

Svi treninzi koje ogranizuje Fondacija Tempus su besplatni, a potrebno je jedino popuniti registracioni formular. U nekim slučajevima, Fondacija Tempus isplaćuje putne troškove u visini povratne autobuske karte. Učesnici na kraju treninga dobiju potvrdu da su prisustvovali obuci.

Prezentacije sa radionica za razradu predloga Erazmus+ projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju 2016

Prijava za radionice za pripremu projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju 2016