Рангирања универзитета у свету и њихов утицај – скуп у организацији HERE тима

Стручни тим за реформу високог образовања (HERE тим) организује скуп “Рангирање универзитета у свету и њихов утицај” у уторак 7. новембра, У Ректорату Универзитета у Београду (Студентски трг бр. 1).

На скупу ће говорити проф. Елен Хезелкорн из Ирске, стручњак за тему рангирања универзитета и њихових утицаја у модерном свету,  проф. Сима Аврамовић са Правног Факултета Универзитета у Београду, проф. Миодраг Поповић испред Националног савета за високо образовање и проф. Иван Луковић са Универзитета у Новом Саду. Они ће представити Еразмус+ пројекат PESHES, који се бави увођењем мерења перформанси и софтверских решења за евалуацију перформанси на универзитетима у Србији.

Скуп ће отворити проф. Владимир Џамић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, проф. Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду, проф. Владица Цветковић, председник HERE тима и гђа Марија Филиповић Ожеговић, управитељ Фондације Темпус.

Циљ скупа је боље разумевање рангирања универзитета и утицаја које могу да имају на квалитет студијских програма, а биће представљени и примери примене рангирања у процесу доношења одлука.

Гошћа из Ирске – гђа Елен Хезелкорн је професор емеритус и директор Истраживачког центра за високо образовање Даблинског института за технологију (Higher Education Policy Research Unit (HEPRU), Dublin Institute of Technology) и саветник Ирске управе за високо образовање (Higher Education Authority, Ireland.

Рачунски центар Универзитета у Београду омогућиће и директан пренос скупа.

Учешће на семинару је бесплатно. Фондација Темпус није у могућности да сноси трошкове пута и евентуално смештаја учесника.